Obrada stakla

Obrada stakla

Kvalitetu rezanja i obrade stakla postižemo najmodernijom tehnologijom i visoko preciznim strojevima renomiranih proizvođača.

 

Točno rezanje stakla na željenu dimenziju osiguravamo CNC stolom za rezanje stakla ravnih i nepravilnih oblika, maksimalnog formata od 2600 x 3210 mm za debljine stakla od 2-19 mm i sa minimalnom tolerancijom od +0,2 mm. Dodatna prednost je lasersko očitavanje šablona, koje omogućava precizno i brzo izrezivanje stakla nepravilnog oblika.

 

Brušenje rubova na pravilnim oblicima stakla radi se na vertikalnoj brusilici za ravni kant, a maksimalna debljina stakla je do 40 mm.
Brušenje nepravilnih oblika stakla radi se poluautomatskim strojem za nepravilno brušenje i fasetiranje. Potrebno je obratiti pozornost na to da veličine stakla mogu biti od minimalno Ø 100 mm do maksimalno Ø 2100 mm. Ukoliko se radi o faseti minimalni Ø mora biti 230 mm. Širina fasete određuje se razmjerno debljini stakla i to do maksimalno 40 mm.

 

Bušenje stakla radi se na obostranoj bušilici kojom postižemo precizan provrt, a rupe mogu biti od
Ø 5 mm – Ø 100 mm.

Rezanje

Uporabom CNC stola i laserskog očitavanja šablona postižemo maksimalnu preciznost
rezanja pravilnih i nepravilnih oblika, maksimalnih dimenzija od 2600 x 3210 mm te debljine stakla od 2 – 19 mm, sa minimalnom tolerancijom od +0,2 mm.

Brušenje rubova

Brušenje i poliranje nepravilnih rubova nepravilnih staklenih oblika izvodimo sa poluautomatskim strojem za nepravilno brušenje.

Prilikom brušenja i poliranja rubova pravilnog oblika koristimo vertikalnu brusilicu za ravni kant, što omogućuje obradu debljine stakla do 40 mm.

Bušenje

Koristeći tehniku obostranog bušenja postižemo
točan provrt. Rupe mogu biti promjera od 3 – 100 mm.

Savijanje

Zagrijavanjem stakla, njegovim kontroliranim hlađenjem te korištenjem individualnih i preciznih kalupa izrađujemo savinuta stakla vrhunske kvalitete maksimalnih dimenzija 2200 x 4900 mm

Laminiranje

Laminirano staklo je sigurnosno staklo koje se sastoji od dva ili više slojeva stakla, istih ili različitih debljina, povezanih sigurnosnom folijom. Obradom nastaje jedna čvrsta cjelina, koja se koristi između ostalog za nadstrešnice, staklena krovišta, podna višeslojna stakla, ograde, stubišta, kao i “soundcontrol” stakla koja pružaju akustičnu izolaciju. Maksimalne dimenzije su 2500 x 4900 mm.

Sitotisak

Sitotisak je tehnika nanošenja keramičke boje na staklo. Velikim izborom oblika,
dekoracija i staklenih kristala ispunjavamo najindividualnije želje naših klijenta. Dimenzija dekoriranog stakla može biti maksimalno do 1150 x 1850 mm, dok debljina stakla nije limitirana.

UV lijepljenje

Koristeći ovu tehnologiju u mogućnosti smo izvesti i najzahtjevnija lijepljenja stakla, što uključuje lijepljenje pod raznim kutovima, te lijepljenje stakla sa metalom. Tako nastali spoj potpuno je proziran, te iznimno čvrst.