Savinuta stakla za vozila i plovila

Radimo savijena stakla za sve vrste vozila, uključujući oldtimere i oklopna (blindirana) vozila, vlakove, brodove i razne radne strojeve.

Sva savinuta stakla su prema potrebi laminirana što znači da kod loma staklo ostaje u cjelini. Nudimo i opciju toniranog stakla kao i crnog ruba od keramičke boje koji ima funkciju boljeg prianjanja kod lijepljenja stakla na konstrukciju vozila. Također nudimo i mogućnost izrade ravnog kaljenoga ili laminiranog stakla.

Savinuta stakla za građevinske objekte – građevinarstvo

Savinuta jednostruka stakla su pogodna za opremanje i ukrašavanje interijera. Između ostalog se koriste za stakleni namještaj, razne pultove, ploče stolova, vrata namještaja, sjenila za rasvjetna tijela, akvarije, staklenu galanteriju i sl.

Savinuta laminirana sigurnosna stakla – najvažnija karakteristika im je da se prilikom loma ne rasipaju. Ova se stakla koriste u objektima koji moraju imati sigurnosne, protuprovalne ili neprobojne elemente. Osim toga, koriste se za ograde, pregrade, obloge panoramskih dizala, polukružna automatska ili kružna rotacijska vrata, nadstrešnice, za razne pultove i sl.

Savinuta sigurnosno – izolacijska stakla imaju sva svojstva savinutih laminiranih sigurnosnih stakala, uz dodanu funkciju termo-izolacije. Namijenjena su za strukturalne fasade, staklene kupole, polukružne ulaze, zimske vrtove, izloge (u zlatarnicama, hotelima, buticima) i sl.

Ispupčena stakla mogu biti raznih oblika i dimenzija. Preporučamo da staklo sa jednim ispupčenjem ne bude veće od cca 500 x 500 mm. Za višestruko ispupčenje preporučamo dimenzije cca. 800 x 1200 mm i debljinu do 6 mm zbog estetskog izgleda, te je na taj način efekt ispupčenja najbolji.